Cookies N Beans släpper jul-EPn ”God Jul & Gott Nytt År”

Cookies N Beans är dubbelt aktuella denna vinter. Den 20 november släpper de jul-EPn ”God Jul & Gott Nytt År” som bland annat innehåller en nyinspelad låt med Peter Jöback, och de kommer att medverka i Peter Jöbacks stora julshow på The Theatre, Gothia Towers, i Göteborg med premiär den 25 november.

Tillsammans med Peter Jöback blåser Cookies N Beans nytt liv i julklassikern ”En Julsaga” (”Fairytale of New York”) och gör en väldigt egen och energifylld tolkning. Cookies N Beans har alltid handlat om energi, spelglädje och stora känslor.

  • Det ska bli så kul att få göra den här julshowen med Peter, säger Cookies N Beans. Vi kände direkt att vi ville göra en jul-EP med nya låtar och favoriter i ny tappning. ”En Julsaga” är en riktig klassiker som går på högvarv på julen. Vi har tagit oss friheten att landa låten i ett vintrigt Stockholm med nya harmonier istället för i New York.

Vad som även karaktäriserar denna EP är den eftertanke och vemod de här sångerna bär med sig, som nu är mer aktuellt än någonsin.

  • Julen är ju både glädje, förväntan och vemod och vi har valt låtar som vi tycker innehåller det mesta av detta. Och som förhoppningsvis kan inspirera till lugn och frid i julstressen och tröst och ljus där det behövs, säger Cookies N Beans

Peter Jöbacks och Cookies N Beans samarbete sträcker sig långt tillbaka, det har alltid funnits en speciell kemi mellan dem och de har tidigare gjort ett flertal turnéer tillsammans, bl.a åkte Cookies med på Peters julturné år 2009. Showen ”Jag kommer hem igen till jul” har premiär den 25 november på The Theatre i Gothia Towers i Göteborg. Showen spelas fram till och med Trettonhelgen.

Cookies N Beans EP ”God Jul & Gott Nytt År” släpps den 20 november. De uppträder på Bingolotto den 29 november.

Tracklist ”God Jul & Gott Nytt År”:

  1. En Julsaga (tillsammans med Peter Jöback)
  2. Julens Ljus
  3. December
  4. Christmas in Stockholm
  5. Fanfar

”En Julsaga”, ”Julens Ljus” och ”December” spelades in i år med Andreas Dahlbäck som producent.

”Christmas in Stockholm” gavs ut till julen 2013 och ”Fanfar” är hämtad från albumet ”Det kunde lika gärna varit jag – en salig samling sångerskor”.

Peter och Cookies - Foto Karin Törnblom (1)

Comments are closed.

NYHETSBREV
Email---------------------
NÄSTA GIG

6 Maj: TV4 Bingolotto

9 Maj: SVT Gomorron

25 Maj: Uppsala, Katalin

26 Maj: Helsingborg, Tivoli

Se alla datum och info.